Potpisan ugovor između Federalnog ministarstva finansija/financija i Union banke
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
Potpisan ugovor između Federalnog ministarstva finansija/financija i Union banke

Potpisan ugovor između Federalnog ministarstva finansija/financija i Union banke

Stambeni krediti za mlade

Sarajevo, 12. svibanj/maj 2021. – Federalna ministrica finansija/financija gđa Jelka Milićević i predsjednik Uprave Union Banke d.d. Sarajevo gdin Vedran Hadžiahmetović, danas su u Sarajevu potpisali ugovor o kreditu, kojim četvrtu godinu zaredom stambena kreditna linija za mlade postaje operativna, te dostupna mladim ljudima do 40 godina.

Osigurana su sredstva u iznosu od 30 miliona KM, od čega je 15 miliona KM osigurala Vlada FBiH.

Stambeni krediti za mlade plasirat će se po nominalnoj kamatnoj stopi od 2,99 posto na godišnjem nivou, a posebno je bitno istaći činjenicu da je kamatna stopa fiksna do kraja otplate kredita.
Union banka je i ove godine pripremila dodatnu pogodnost za sve buduće korisnike stambenih kredita za mlade u vidu umanjenja kamatne stope za novorođenu i/ili usvojenu djecu od dana podnošenja zahtjeva za kredit, pa tako oni koji u otplatnom periodu dobiju troje djece mogu ostvariti kamatnu stopu od 2,39 posto.

Ministrica Milićević je izjavila da na ovaj način Vlada FBiH u suradnji sa jedinom komercijalnom bankom u državnom vlasništvu nastoji doprinijeti rješavanju egzistencijalnih pitanja mladih ljudi, a što će direktno uticati na dalje sprečavanje odlaska mladih i njihov ostanak u BiH.

Union banka je na tržištu Bosne i Hercegovine postala prepoznatljiva po kreditnoj liniji Stambeni krediti za mlade. Predsjednik Uprave Union banke je izjavio da je od pokretanja kreditne linije Stambeni krediti za mlade u 2018. godini pa do danas, 886 mladih osoba i mladih bračnih parova riješilo najvažnije životno pitanje, sa ukupnim plasiranim iznosom od skoro 85 miliona KM. Dodao je i to da 75 posto korisnika kredita ima visoku stručnu spremu, te magistarsko i doktorsko zvanje.

Union banka plasirala je do sada ove kredite u više od 50 gradova i naselja u FBiH.

Od 17.05.2021. svi zainteresovani mladi ljudi će moći aplicirati za stambene kredite za mlade u poslovnicama Union banke.