Obavijest za klijente – Stambeni krediti za mlade
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
Obavijest za klijente – Stambeni krediti za mlade

Obavijest za klijente – Stambeni krediti za mlade

Sarajevo, 19. juli/srpanj 2018. – S ciljem ispravnog i pravovremenog informisanja sadašnjih i potencijalnih klijenata Union banke, ovim putem obavještavamo o realizaciji stambene kreditne linije za mlade u proteklom periodu. Krajem marta mjeseca ove godine, Union banka d.d. Sarajevo je sa Federalnim ministarstvom financija potpisala ugovor o kreditu čime je stambena kreditna linija za mlade postala operativna i dostupna svim mladim ljudima do 40 godina, širom FBiH.

Ugovorom su osigurana sredstva u iznosu od 20 miliona KM, od čega je 10 miliona KM osigurala Vlada FBiH iz budžeta FBiH za 2018. godinu, a 10 miliona je osigurala Union banka d.d. Sarajevo iz vlastitih sredstava.

Zbog velikog interesovanja i zaprimljenih kreditnih zahtjeva, a sa željom da izađe u susret klijentima i omogući što većem broju mladih da podignu kredit po izuzetnim uslovima, Union banka je izdvojila dodatnih 10 miliona sredstava. Iako Banka ima poslovnice u deset gradova na teritoriji FBiH, korisnici stambenih kredita za mlade dolaze iz čak četrdeset tri različita mjesta FBiH.

Do danas je zaprimljeno kreditnih zahtjeva u visini cca. 29 miliona KM od kojih su većina realizirani. Zbog administrativnih razloga koji produžavaju vrijeme plasiranja sredstava, svi ostali zaprimljeni zahtjevi će biti realizirani u narednom periodu, čime se dostiže fond od 30 miliona KM plasiranih sredstava.
Izvještaj o realizaciji kreditne linije, Banka će objaviti blagovremeno.

Odluka o dokapitalizaciji Banke koju je donijela Vlada FBiH omogućila je realizaciju ove kreditne linije, te uz dalju podršku većinskog vlasnika stvorila pretpostavku za nove projekte koji će doprinijeti jačanju privrede BiH, ali i poboljšanju životnog standarda stanovništva.