Hiljaditi korisnik Stambenih kredita za mlade i 100 miliona KM odobrenih kredita
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
Hiljaditi korisnik Stambenih kredita za mlade i 100 miliona KM odobrenih kredita

Hiljaditi korisnik Stambenih kredita za mlade i 100 miliona KM odobrenih kredita

Ovih dana u Union banci je odobren hiljaditi kredit iz kreditne linije koju ova banka sprovodi u saradnji sa Vladom Federacije BiH od 2018. godine. Također, od pokretanja ove linije pa do danas, ukupno je odobreno 100.000.000 KM ovih kredita.

„Stambeni krediti za mlade su projekat koji radimo u saradnji sa našim većinskim vlasnikom Vladom FBiH, a na koji smo posebno ponosni, prije svega zbog njegovog društveno-odgovornog karaktera kojim doprinosimo zadržavanju mladih i obrazovanih ljudi u našoj zemlji. Upravo smo odobrili i hiljaditi stambeni kredit za mlade, a koji dolaze iz više od 50 mjesta širom FBiH, pa čak i iz onih gradova gdje Union banka nema svoje poslovnice. Interesovanje za ove kredite je veliko i kao jedina banka u većinskom državnom vlasništvu zaista možemo biti zadovoljni ovim rezultatima, koji ne bi bili mogući bez zalaganja svih zaposlenih.“, saopštio nam je Nermin Bašić, Voditelj odjela za poslovanje sa stanovništvom u Union banci.

Iz Union banke su napomenuli da akcija Stambenih kredita za mlade još uvijek traje i pozivaju sve punoljetne državljane BiH do navršenih 40 godina starosti da iskoriste jedinstvene uslove, a koji podrazumijevanju nominalnu kamatnu stopu 2,99 posto na godišnjem nivou, fiksnu zauvijek, a omogućena je i jedinstvena pogodnost na nove korisnike kredita za mlade koja se ogleda u dodatnom smanjenju kamatne stope za za svu novorođenu ili usvojenu djecu, što u konačnici znači da porodice koje u otplatnom periodu dobiju troje djece mogu ostvariti smanjenje nominalne kamatne stope do 2,39 posto.